Toverwoudcreatief

maken wat er nog niet was


Meest recente 5 inzendingen

  • Het Goal
  • Soccer player
  • Schaatser
  • Licht
  • Activiteit

2018-11-08

Design kleding

rokje.jpgDeze rok is een uniek kledingstuk.
Het model draagt lekker en past mooi bij de trui
Het materiaal is van wol

toverwoud - 17:28:07 @ Design kleding | Een opmerking toevoegen

Opmerking toevoegen

Fill out the form below to add your own comments


20 juli 2018

Na een heerlijke vakantie door Europa heb ik veel ervaring opgedaan met het maken van foto's. Het is me gelukt om de foto's van een watermerk te voorzien. Ik zal jullie een paar foto's tonen en in het vervolg op deze site mijn foto's verspreiden. Met de app van het watermerk bleek het ook een succes om T-shirts voor de jeugd te maken met de vakantiefoto's. We zijn gestart in Brussel met onze reis, waar ik diep onder de indruk van de vruchten van de apenboom was, vervolgens via Beieren Oostenrijk, de Elsas en Luxemburg weer terug naar huis. Onderweg konden we in appartementen overnachten, dus lekker op ons zelf


26 juni 2018

Het heeft even geduurd voordat ik met deze opdracht, die ik naar aanleiding van een aangereikte foto geschilderd heb, aan de slag kon. Het was een behoorlijke kluif. De foto was in de dierentuin genomen dus moest ik de groene achtergrond aanpassen. Verder waren de ogen van de pinguïns zodanig gedetailleerd in de foto dat het een rommelige indruk maakte. Uiteindelijk ben ik tevreden over het resultaat. Vorige week heb ik in het museum Beelden aan zee getekend, waar ik gekozen heb voor 'het Wicht' Het resultaat voelde als een cadeautje. Ik heb genoten van de tekenochtend. Het schilderen op maandag ging niet helemaal vanzelf. Ik voelde me onzeker omdat ik de figuur anders had gevisualiseerd dan het uiteindelijk op het canvas terecht kwam. Gelukkig inspireerden mijn medecursisten mij zodanig, dat ik toch een verbetering zag in het schilderij, vergeleken bij vorige week. Het is een ware zoektocht, maar wel een leuke uitdaging met de nodige hobbels.


11 juni 2018

Op dit moment zijn de modeltekenlessen bij de haagse kunstkring gestopt en mag ik meelopen met het buitenschilderen met de IAC. Wat een belevenis om je tijdens het schilderen door de prachtige geur van bloemen en springende minipadjes te laten afleiden in de Emmaś hof in de Galiastraat. Prachtig om af en toe een verdwaalde peuter tussen die mooie bloemen tevoorschijn zien te komen. Achter me zocht de juf de peutyer die nietsvermoedend in haar armen loopt. Een genot! Op de achtergrond hooer ik een kabbelend beekje en als ik mijn rondje langs de andere teken/schilders heb ik weer moed om zelf verder te gaan met deze pittige uitdaging. Natuurlijk blijf ik met mijn boekje over gameverslaving bezig waar ik weer een aquarel voor heb gemaakt en blijf ik tekenen. De catcher is mijn laatste werk. He catches his own happines.

 

 

29 mei 2018

Afgelopen maandag heb ik weer bij Brugman geschilderd en hoewel ik het schilderij van Merel als hockeyfiguur nog niet heb voltooid, ben ik met de handballer begonnen. Ik vond het lastig om dit schilderij met een andere kleurstelling te schilderen. Uiteindelijk weet ik welke kant ik op wil. Een nieuwe uitdaging is dit voor mij. Het sluit aan bij de cursus modeltekenen in mijn beleving.Verder ben ik voornemens om weer een kinderboek uit te geven. Ik wil zelf de lay-out en de illustraties verzorgen. Het verhaal is klaar. De illustraties moeten nog opnieuw gedaan worden en aangepast worden. Bij deze de eerste illustratie van het oude krot van familie vis

 

24 mei 2018

 

Deze skater heb ik vandaag afgemaakt. Titel: The finishThe athlete only sees one line, the finish. The artist sees inifinite lines. He feels like his drawing is never ending.

Zoveel plezier gehad om deze tekening te mogen maken. Natuurlijk is het een prachtig thema om met sport op welke wijze dan ook bezig te mogen zijn

 

2 mei 2018

 

Het is alweer een tijd geleden dat ik iets op mijn blog heb geschreven maar dat betekent niet dat ik niet geschilderd of getekend zou hebben. Op woensdag ging de cursus modeltekenen gewoon door. Vanavond is het de laatste bijeenkomst voor de grote vakantie dan beginnen we in september weer met een nieuwe cursus. Ik heb er erg veel geleerd en het heeft ertoe geleid dat ik een serie tekeningen met als thema SPOrt heb gemaakt. ikben bezig om het portret van de hockeyster in olie te schilderen en ik heb weer een leuke opdracht. De werkgever wilde meteen 10 schilderijen. Dat is natuurlijk prachtig maar het gewone werk moet natuurlijk ook door kunnen gaan. Het schilderij vab de game verslaafde vrouw is op een veiling voor meer dan de vraagprijs verkocht, daar ben ik natuurlijk trots op. De tekenlessen met de kinderen liggen nu in de vakantie even stil, maar pakken we op de woensdag van 14.00 uur -16.00 uur weer op. We gaan een begin maken met olieverf. De afgelopen week hebben de lerrlingen met mijn schilderij en schilderproces kunnen meekijken. Hun eigen tekening hebben ze geprobeerd te verkopen op koningsdag. Ik ben benieuwd of het is gelukt. Ik zal jullie in een volgend bericht op de hoogte houden.

11 april 2018

De afgelopen weken heb ik hard gewerkt aan het opzetten van fotopagina's waar ik foto's probeer te verkopen met stockfoto. Het is leuk om te kijken hoe mijn werk op de markt ligt, het is een leuke uitdaging. Ook heb ik de ooievaars wat beter bekeken, dat me ontzettend veel plezier heeft bezorgd. Verder heb ik een serie foto's gemaakt van een slechtvalk waar ik werkelijk van onder de indruk was. Om langer bij het moment stil te staan heb ik een aquarel gemaakt.

21 maart 2018

Afgelopen week heb ik mijn Reiger gefotografeerd en geschilderd voor de cursus aqurel. De cursus is leuk om te doen. In dit schilderij heb ik weer badzout gebruikt. Ik vond met name de tekening van de grijstonen bij deze Reiger erg bijzonder en vroeg me tijdens het schilderen af, wie er naar wie keek. Ik heb genoten van dit prachtige beest en hoop dat jullie dat ook doen. 

 

15 maart 2018

Vandaag heb ik met deze foto meegedaan met de fotowedstrijd. Het blijft een vertederend beeld zo'n knuffel pop met een terugbreng adres.
11 maart 2018

Maar goed dat het modeltekenen van de woensdagavond een vast moment in de week is en de maandagochtend het schilderen bij Corné ook.Op de maandag ben ik bezig met een abstract schilderij van Merel. Op de woensdag wil ik graag met potlood  werken omdat ik dan meer details kwijt kan. Het werken met krijt is leuk maar heb ik nu al een aantal weken gedaan. Het zittend werken geeft toch altijd vervormingen in mijn werk. Ik denk dat dat te verhelpen is als ik kleiner ga werken. Verder ben ik weinig aan tekenen en schilderen toegekomen deze week.

 

6 maart 2018

Vandaag ben ik in Leiderdorp in de Roerdompstraat geweest. Mijn printen van de roerdompen zijn er op de toestellen afgebeeld. Ik was er diep van onder de indruk. Wat was het een leuke samenwerking met Proludic en de gemeente Leiderdorp.
4 maart 2018

 

Aan het uitkiezen van deze mooie foto van de skateboarder heb ik vrij veel tijd besteed.De spieren showen de spanning en kracht van de man, ook de emotie op zijn gezicht is boeiend. De lijnen accentueren de beweging. Volgende keer wil ik het lijf nog abstracter neer zetten. Deze tekening is een voorbereiding op een schilderij in de toekomst met aquarel, maar misschien ook met olie. Het duidelijke contrast in de foto heeft me bijzonder geïnspireerd, waar ik in mijn tekening dankbaar gebruik van heb gemaakt. Ik heb genoten van dit werk. Nu ga ik alvast op zoek naar de volgende (sportfoto). 
28 februari 2018

Vandaag hou ik me vooral bezig met het posten van werk op pagina's zoals Saatchi. Op deze pagina kan ik nieuw werk posten maar is het werk niet zichtbaar op sites als facebook en dergelijke. De link is wel zichtbaar. Het is leuk om de statistieken van de site te bekijken en te zien dat de paginaś zelfs in de USA en Italië bekeken worden. Daarvoor ga ik.


27 februari 2018

Dit schilderij is een schets voor het olie schilderij. 

26 februari 2018

Vandaag heb ik weer een aquarel ingeleverd voor mijn huiswerk. Deze keer heb ik Aadje de Ara als model genomen. Ik ben benieuwd naar de feedback. Het was een reis om de wereld om hier aquarel papier te kopen. 

 
24 februari 2018

Inmiddels heb ik al een opdracht voor de cursus ingeleverd. Ik kreeg een mooie feedback waar ik onwijs blij mee ben. Morgen kan ik met de nieuwe opdracht starten.

Ik heb er lol in en het werkt positief voor mijn zelfvertrouwen.


20 februari 2018

Vandaag heb ik het schilderij van de sportvrouw in aquarel gemaakt. Wel gelukt, morgen kijk ik er weer naar. Ik heb me opgegeven voor de aquarelacademie omdat ik erg graag een workshop van Gerard Hendriks wilde volgen en daarvoor naar België zou moeten. Nu kan ik 10 lessen thuis volgen en kan nog werk insturen ook. Dit wil ik al jaren. Wat een kans!


17 februari 2018

Eindresultaat. 

16 februari 2018

Teamlid Nederlands Hockeyteam

De afgelopen dagen ben ik bezig met de houding op een foto waarop de klant aan het hockeyen is. Het natekenen van de hockeyhouding past natuurlijk bij de cursus modeltekenen. Niet makkelijk en ik ben nog niet tevreden over het resultaat. De klant was enthousiast en daar doe je het toch voor?  Als de tekening klaar is wil ik verder experimenteren met andere materialen en een groter formaat. Kijken wat ik met kleur kan doen. Vandaag verder aan deze tekening

Afgelopen woensdagavond heb ik weer deelgenomen aan het modeltekenen. Ik voelde me niet optimaal maar het lukte best redelijk.Het blijft ingewikkeld dat ik nu zit tijdens het tekenen, waardoor ik er rekening mee moet houden dat ik beter op onderlinge verhoudingen let van het lichaam.


11 februar 2018

  • Presentatie van de merels
  • Vandaag vooral bezig geweest met het plaatsen van de merel schilderijen en het publiceren van de presentatie. Het blog op mijn mobiel bijhouden lukt, maar is niet ideaal. Straks op de computer nog goed bijwerken. Ik heb de opdracht van het ontwerp voor een logo met heel veel plezier gedaan. Typisch dat ik in het filmpje één merel vergeten was toe te voegen. Ik heb op deze pagina ook de afbeeldingen van de vogels geplaatst. Natuurlijk kunt u van elke vogel weer een kunstkaart kopen op 

Kunstkaart Kopen 

De opdrachtgever vroeg om een krachtige vogel die vrijheid uitstraalt. Gelukkig heeft Paul McCartney mij een handje kunnen helpen met de song ‘Blackbird’. Blij met de vogels.

Webwinkel

8 februari 2018 

Studie modeltekenen vrouw

Afgelopenwoensdag weer een sessie modeltekenen gedaan. Langzamerhand begrijp ik het ritme van de korte houdingen beter. DEze avond kon ik zittend werken. De resultaten vond ik beter dan vorige week. Ook heb ik deze week de opdracht van de merel afgsloten. Het is een ontwerp voor een visitekaartje. Veel van geleerd en het was luek om aan te werken. inmiddels heb ik 3 hoofdstukken afgesloten van Adobe Illustrator.

Ik moet een zipbestand openen om bij het bestand te kunnen komen dat wordt op deze computer nog een uitdaging


3 februari 2018 

Studie Modeltekenen

Afgelopen week heb ik weer een sessie modeltekenen gevolgd. Boven kunt u de resultaten in de link op Youtube volgen. Het blijft een uitdaging om in een kwartier de houding weer te geven. Komende week ga ik verder met het ontwerp van het logo van de vogel op het visitekaartje.


31 januari 2018

De laatste dagen ben ik druk met de opdrachten. Ik mag een fotosessie maken met een new born baby in een gezin. Spannend. Verder heb ik besloten om me meer te verdiepen in Adobe Illustrator. Dus heb ik het boek eerst van de bieb geleend en bleek het zo goed dat het een dure cursus vervangt. Het boek is al in huis en elke dag werk ik er aan alsof het een soort lijfboek is. Lekker gestructureerd en ik steek er veel van op. Het programma heb ik slechts voor een maand gekocht maar zoals het er nu naar uitizet kan het wel eens zijn dat ik de vaardigheid in 2 maanden onder de knie ga krijgen. Geweldig. Dit houdt wel in dat het creatieve even op een laag pitje draait.


28 januari 2018

In het weekend lukt het niet om te schilderen. Wel heb ik besloten om me te verdiepen in Adobe Illustrator. Het booek Classroom in a book Adobe Illusttrator aangeschaft. 15 hoofdstukken. Dat wil ik in 3 maanden doorlopen hebben. Het project van het logo van de vogel pak ik maandag weer op. Leuk om mee bezig te zijn. Het hoofdje moet nu naar de kijker geschilderd worden. Het gaar lukken maar het vraagt weer een nieuw schilderij


Flink aan mijn schilderij gewerkt 23 januari 2018

Gisteren lekker bezig geweest aan mijn schilderij van 40x40. Ik had bedacht dat ik beter maar iets kon proberen dan niets doen. Het effect vind ik leuk. Het heeft veter uitgepakt dan gedacht, maar ik ben nog niet tevreden over de kleuren. Ik wil meer rood en oranje. Leuk deze studie. Regelmatig afstand nemen van het schilderij helpt dan vallen de details weg en komt het het schilderij ten goede.Vandaag een druk dagje 22 januari 2018

Vandaag wordt het een druk dagje. Straks ga ik 5 uur leerlingen helpen in praktijk Toverwoud. Deze ochtend ga ik verder met mijn schilder sessie. Misschien lukt het me vanmiddag om alvast een schets van een vogel te maken voor het logo (opdracht). Ik wil ook nog proberen om mijn zelfgemaakte kleding op mijn eigen site te zetten

Net een mailtje uit Leiderdorp ontvangen 21 januari 2018

De tweede helft van 2018 zullen de printen van de roerdomp aquarellen prijken op de glijbaan in de Roerdompstraat in Leiderdorp. Natuurlijk ben ik enorm trots dat ik mijn print aan Leiderdorp heb kunnen verkopen en dan op een toestel in een speeltuin, dat voelt goed.

Een nieuwe opdracht een nieuw begin 19 januari 2018

 Het moet een ronde logo worden voor een visitekaartje. Na wat heen en weer appen met de klant is duidelijk dat de afbeelding er toch anders uit gaat zien. Gelukkig staat het op de app zodat ik het kan teruglezen wat we hebben afgesproken .Nu aan de slag met een vogel met hoofdtooi maar zonder buidel en een zonder hoofdtooi maar wel in de kleuren van het Sjamanisme. Lekker om aan te werken.